Pui in sos picant
PrinteazaPui in sos picant din: pui, ulei, mustar, orez, ceapa, ciuperci, faina, crutoane, unt, lamaie, sos.
- 3 pui de câte 700 de grame
- 200 ml ulei
- 1 linguriţă muştar
- 4 gălbenuşuri
- sare
- 200 g orez
- 100 g ceapă
- 1/2 l supă de la oasele de pui
- 12 ciuperci mari
- 1/2 lingură cu făină
- 12 crutoane mici, prăjite
- sare
- 100 g unt
- 1 lămâie
- sos Worcester
Mod de preparare:
Tăiaţi fiecare pui în 4 bucăţi, scoateţi-le oscioarele apoi aplatizaţi carnea cu ciocanul de lemn pentru bătut şniţele. Tăiaţi carnea în bucăţele mici.
Separat, pregătiţi o maioneză din 4 gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămâie şi puţin sos Worcester.
Aşezaţi crutoanele pe tava unsă, apoi pe fiecare cruton puneţi câte o bucăţică de pui, dată prin făină. Puneţi pe fiecare bucată de pui, maioneză. Daţi la cuptor moderat pentru 15 minute.
Separat, pregătiţi pilaful din: unt, ceapă tocată, chimen, orez.
Când este gata puneţi-l pe platou, aşezaţi crutoanele cu bucăţile de pui pe pilaf, garnisiţi cu ciuperci întregi, sotate, iar sosul pregătiţi-l cu puţin şofran.
Pofta buna!