Pui in sos picant

Printeaza

Pui in sos picant din: pui, ulei, mustar, orez, ceapa, ciuperci, faina, crutoane, unt, lamaie, sos.

Ingrediente:

  • 3 pui de câte 700 de grame
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 4 gălbenuşuri
  • sare
  • 200 g orez
  • 100 g ceapă
  • 1/2 l supă de la oasele de pui
  • 12 ciuperci mari
  • 1/2 lingură cu făină
  • 12 crutoane mici, prăjite
  • sare
  • 100 g unt
  • 1 lămâie
  • sos Worcester

Mod de preparare:

Tăiaţi fiecare pui în 4 bucăţi, scoateţi-le oscioarele apoi aplatizaţi carnea cu ciocanul de lemn pentru bătut şniţele. Tăiaţi carnea în bucăţele mici.

Separat, pregătiţi o maioneză din 4 gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămâie şi puţin sos Worcester.

Aşezaţi crutoanele pe tava unsă, apoi pe fiecare cruton puneţi câte o bucăţică de pui, dată prin făină. Puneţi pe fiecare bucată de pui, maioneză. Daţi la cuptor moderat pentru 15 minute.

Separat, pregătiţi pilaful din: unt, ceapă tocată, chimen, orez.

Când este gata puneţi-l pe platou, aşezaţi crutoanele cu bucăţile de pui pe pilaf, garnisiţi cu ciuperci întregi, sotate, iar sosul pregătiţi-l cu puţin şofran.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.