Pui cu sos picant si sofran

Printeaza

Pui cu sos picant si sofran din: pui, unt, usturoi, supă, şofran, făină de grâu, suc de lămâie, sare, piper, coriandru.

Ingrediente:Pui cu sos picant si sofran

  • 1 pui mai mare
  • 150 g unt
  • 3 căţei usturoi
  • 1 l supă
  • 1/2 linguriţă şofran
  • 2 linguri făină de grâu
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • coriandru

Mod de preparare:

Puiul se tăie bucăţi potrivite şi se prăjeşte în uleiul bine încins înainte. Când este pe jumătate făcut, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat.

Când puiul este bine rumenit se adaugă coriandrul, sare, piper, şofran şi supa (de preferat este supa obţinută prin fierberea puiului înainte de a fi tranşat şi pus la prăjit).

Se lasă la foc mediu aproximativ o jumătate de oră.Se scot bucăţile de pui şi se aşază pe o farfurie. Se adaugă în sosul rămas în cratiţă două linguri de făină, diluate în două de apă şi sucul de lămâie.

Se lasă la foc mic, amestecând continuu, până ce începe să se îngroaşe. Se pun înapoi în cratiţă bucăţile de pui şi se mai lasă foarte puţin. Se serveşte fierbihte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.