Pui in sos de portocale
PrinteazaPui in sos de portocale din: piept de pui, sare, piper, suc de portocale, unt, faina.
Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine.
Carnea de pui are mai putine grasimi decat carnea rosie, ceea ce o face o optiune mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca consumul de grasimi saturate. Este important sa retineti ca pielea de pui contine multe grasimi, deci este recomandat sa o indepartati inainte de a gati carnea.
Ingrediente:
- 4 jumatati piept de pui
- sare si piper, dupa gust
- 180ml suc de portocale
- 4 linguri unt
- 60 gr faina
Mod de preparare:
Amestecati faina cu condimentele.
Dati puiul prin acest mix. Incalziti untul si rumeniti puiul pe ambele parti. Incorporati apoi sucul de portocale si acoperiti.
Gatiti 15-30 de minute. Serviti cu garnitura, dupa preferinta, si sos
Suficient pentru 4 portii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de pui cu sos de portocale
Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ghimbir, ceapa, faina, amidon, usturoi, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui o linguriţă ghimbir proaspăt 2 legaturi ceapă verde 25 g făină 60 g amidon un câtei usturoi un ou o lingură ulei de susan otet din vin 2 linguri ulei […]
Pui cu sos de portocale
Pui cu sos de portocale din: aripioare de pui, sare, piper, ulei de susan, miere, portocala, zahar. Ingrediente: 12 aripioare de pui sare piper 3 linguri ulei de susan 4-5 linguri miere lichidă 5 linguri ulei vegetal 1 portocală 1 1/2 lingură zahăr Mod de preparare: Se condimentează aripioarele de pui cu sare şi […]
Carne de pui cu orez
Carne de pui cu orez din: carne de pui, unt, orez, supa de pui, apa, condimente pentru pui. Ingrediente: 1.5 kg carne de pui, taiata cuburi 50 gr unt 300 gr orez 450 ml supa de pui, baza 200 ml apa 1 lingura condimente pentru pui Mod de preparare: Topiti untul la foc […]
Pofta buna!