Pui in sos de portocale

Printeaza

Pui in sos de portocale din: piept de pui, sare, piper, suc de portocale, unt, faina.

Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine.

Carnea de pui are mai putine grasimi decat carnea rosie, ceea ce o face o optiune mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca consumul de grasimi saturate. Este important sa retineti ca pielea de pui contine multe grasimi, deci este recomandat sa o indepartati inainte de a gati carnea.

 

retete

Ingrediente:

  • 4 jumatati piept de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • 180ml suc de portocale
  • 4 linguri unt
  • 60 gr faina

 

Mod de preparare:

Amestecati faina cu condimentele.

Dati puiul prin acest mix. Incalziti untul si rumeniti puiul pe ambele parti. Incorporati apoi sucul de portocale si acoperiti.

Gatiti 15-30 de minute. Serviti cu garnitura, dupa preferinta, si sos

Suficient pentru 4 portii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Piept de pui cu sos de portocale

Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ghimbir, ceapa, faina, amidon, usturoi, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui o linguriţă ghimbir proaspăt 2 legaturi ceapă verde 25 g făină 60 g amidon un câtei usturoi un ou o lingură ulei de susan otet din vin 2 linguri ulei […]

Pui_cu_sos_de_portocale

Pui cu sos de portocale

Pui cu sos de portocale din: aripioare de pui, sare, piper, ulei de susan, miere, portocala, zahar. Ingrediente: 12 aripioare de pui sare piper 3 linguri ulei de susan 4-5 linguri miere lichidă 5 linguri ulei vegetal 1 portocală 1 1/2 lingură zahăr   Mod de preparare: Se condimentează aripioarele de pui cu sare şi […]

 

retete

Carne de pui cu orez

Carne de pui cu orez din: carne de pui, unt, orez, supa de pui, apa, condimente pentru pui.   Ingrediente: 1.5 kg carne de pui, taiata cuburi 50 gr unt 300 gr orez 450 ml supa de pui, baza 200 ml apa 1 lingura condimente pentru pui   Mod de preparare: Topiti untul la foc […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.