Pui cu sos de prune si crema de branza
PrinteazaPui cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun, branza de vaci, unt, usturoi si ceapa verde.
- 6 pulpe de pui dezosate
- 100 ml vin alb
- 50 ml suc proaspat de lamaie
- 3 linguri boia dulce
- 1 lingurita boia de chilli
- 3 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
pentru sosul de prune:
- 1/2 kg prune
- 150 ml vin alb
- 2 linguri de zahar brun
- putina boia de chilli
pentru crema de branza:
- 300 g branza grasa de vaci
- 50 g unt moale
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe verzi
- 50 ml suc de lamaie proaspat
- 1 lingura ulei
- sare
Mod de preparare:
Tai mărunt ceapa şi zdrobeşti usturoiul.
Amesteci toate ingredientele şi laşi puiul la macerat în sosul rezultat, la rece, aproximativ 4 ore. încingi cuptorul la 250 grade Celsius. Scoţi puiul din marinată şi îl pui într-o tavă unsă cu ulei.
Laşi puiul la cuptor pentru 30 de minute.
Pregatesti sosul:
Speli şi tai prunele în sferturi. Dizolvi zahărul în vin şi pui prunele tăiate.
După ce stau aproximativ 5 minute pe foc, adaugi boiaua şi mai laşi încă 10 minute.
Pregatesti crema:
Intr-o tigaie, pui lingura de ulei şi căleşti usturoiul tăiat mărunt.
Pui brânza de vaci în blender cu usturoiul călit, untul, sucul de lămâie şi sarea şi amesteci foarte bjine.
La sfârşit pui şi ceapa verde tăiată mărunt. Serveşti puiul fierbinte, cu sosul şi crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.
Pui cu sos de prune si crema de branza
Pofta buna!