Pui in sos de rosii
PrinteazaO reteta de pui in sos de rosii din: piept de pui, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei si sare.
- 1 piept de pui
- 1 kg rosii
- 3 ardei capia
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea in cubulete, condimenteaz-o cu un praf de sare si rumeneste-o in putin ulei. Scoate-o pe o farfurie. In grasimea ramasa, caleste ceapa si usturoiul zdrobit cu podul palmei. Separat, opareste rosiile, decojeste-le si paseaza-le cu furculita.
Indeparteaza usturoiul si adauga ardeii capia taiati marunt si rosiile pasate. Pune foile de dafin, potriveste gustul de sare si lasa la foc mic pana ce se leaga sosul. Spre final, rastoarna si bucatile de carne si aromatizeaza cu un pic de patrunjel.
Pui in sos de rosii
Pofta buna!