Pui in sos cu sirop de rodie
PrinteazaO reteta de pui cu usturoi, chilii, faina, tumernic, ulei de masline, crengute de cimbru, ceapa rosie, dry sherry, sirop de rodie, faine, supa de pui si frunze de patrunjel.
- 5 căţei de usturoi, tăiaţi
- 1 chilii roşu, fără seminţe şi tocat
- 2 linguri făină albă
- 2 linguriţe turmeric măcinat
- 8 pulpe superioare de pui, cu piele şi os
- 2-3 linguri ulei de măsline
- câteva crenguţe de cimbru
- 2 cepe roşii, tocate mare
- 150 ml dry sherry
- 2-3 linguri sirop de rodie
- 1 cartof dulce de mărime medie, curăţat şi tăiat în cuburi de mărimea unei muşcături
- 400 g fasole din conservă, clătită şi scursă
- 300 ml supă de pui
- frunze de pătrunjel, tocat mare, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un mojar cu pistil sau într-un mixer mic, se amestecă usturoiul cu ardeiul iute până se obţine o pastă nu foarte fină. Pe o farfurie se amestecă făina cu turmericul măcinat. Se tăvăleşte puiul în acest amestec până este acoperit complet.
Scuturaţi excesul. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie cu baza solidă şi grea. Se prăjeşte puiul până devine auriu (aprox. 5 minute pe fiecare parte). Se scoate din tigaie şi se păstrează la cald.
Se adaugă amestecul de usturoi şi chilii în tigaie şi se prăjeşte până începe să degaje miros. Se adaugă cimbrul şi ceapa şi se continuă prăjirea 5 minute, până când ceapa devine fragedă. Se toarnă sherry-ul şi se lasă să clocotească, după care se adaugă siropul de rodie.
Se amestecă bine, pentru a desprinde toate depunerile de pe fundul tigăii. Se pun cuburile de cartof şi fasolea în tigaie şi se toarnă supa de pui peste. Se pun bucăţile de pui înapoi în tigaie, având grijă să fie aproape complet acoperite de lichid (adăugaţi apă dacă mai e nevoie).
Se dă în clocot, se reduce focul, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă pe foc aproximativ 30 de minute, până ce puiul este făcut. Se asezonează după gust şi se presară cu pătrunjel tocat.
Pui in sos cu sirop de rodie
Poftă bună!
Nu vad rostul siropului de rodie in reteta asta