Pui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, parmezan. Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin tocata 1 lingura de unt 200-300g […]
Pui cu sos si smantana
PrinteazaPui cu sos si smantana din: piept de pui, unt, sare, visine, faina, smantana, zahar.
Ingrediente:
- 2 piepți de pui
- 100 g unt
- sare
- 300 g vişine congelate
- 50 g făină
- 150 g smântână
- 1 linguriță cu zahăr
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui pe jumătate în așa fel încât să obţii patru bucăţi măricele.
Condimentează-le cu sare, rumenește-le în unt topit.
Scoate carnea pe un platou, iar în grăsimea rămasă, călește făina fără a o rumeni.
Stinge cu smântâna amestecată cu 150 ml de apă și lasă să fiarbă la foc mic cam 20-25 de minute.
La final, adaugă zahărul și vișinele decongelate.
Lasă să fiarbă 15 minute, pune bucăţile de carne.
După ce a dat în 1-2 clocote, oprește focul și repartizează pe farfurii friptura, cu sos din belșug.
Acest piept de pui cu sos de visine este delicios cu garnitură de orez.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui in aluat cu sos de smantana
Pofta buna!