Pui cu sos şi sparanghel
PrinteazaPui cu sos şi sparanghel din: pui, foi de dafin, ienibahar, cuisoare, piper, sare, sparanghel alb si verde, ciuperci, unt, faina, lapte, nucsoara, sos worchester, suc de lamaie.
- 1 pui
- cate 2 foi de dafin
- 2 boabe de ienibahar si 2 cuisoare
- piper
- sare
- cate 300 g sparanghel alb si verde
- 200 g ciuperci champignon
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- nucsoara
- sos Worchester
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Fierbeţi puiul cu 1,5 l apă, condimentele şi sare. Adunaţi spuma şi lăsaţi puiul să fiarbă cca 1 oră. Tăiaţi sparanghelul bucăţi. Fierbeţi-l pe cel alb cca 10 min. în apă cu sare şi adăugaţi-l şi pe cel verde după 5 min.
Prăjiţi ciupercile tăiate rondele într-o lingură de unt. Strecuraţi supa, dezosaţi carnea şi tăiaţi-o bucăţi.
Incingeţi restul de unt într-o tigaie şi prăjiţi făina.Turnaţi laptele şi 500 ml supă şi daţi totul într-un clocot.
Adăugaţi sparanghelul, ciupercile şi carnea. Condimentaţi cu sare, piper, nucşoară, sos Worchester şi suc de lămâie.
Pui cu sos şi sparanghel
Pofta buna!