Pui cu sos şi sparanghel

Printeaza

Pui cu sos şi sparanghel din: pui, foi de dafin, ienibahar, cuisoare, piper, sare, sparanghel alb si verde, ciuperci, unt, faina, lapte, nucsoara, sos worchester, suc de lamaie.

Ingrediente:Pui_cu_sos_si_sparanghel

  • 1 pui
  • cate 2 foi de dafin
  • 2 boabe de ienibahar si 2 cuisoare
  • piper
  • sare
  • cate 300 g sparanghel alb si verde
  • 200 g ciuperci champignon
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sos Worchester
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Fierbeţi puiul cu 1,5 l apă, condimentele şi sare. Adunaţi spuma şi lăsaţi puiul să fiarbă cca 1 oră. Tăiaţi sparanghelul bucăţi. Fierbeţi-l pe cel alb cca 10 min. în apă cu sare şi adăugaţi-l şi pe cel verde după 5 min.

Prăjiţi ciupercile tăiate rondele într-o lingură de unt. Strecuraţi supa, dezosaţi carnea şi tăiaţi-o bucăţi.

Incingeţi restul de unt într-o tigaie şi prăjiţi făina.Turnaţi laptele şi 500 ml supă şi daţi totul într-un clocot.

Adăugaţi sparanghelul, ciupercile şi carnea. Condimen­taţi cu sare, piper, nucşoară, sos Worchester şi suc de lămâie.

Pui cu sos şi sparanghel

Pui_cu_sos_si_sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.