Pui cu sos de struguri

Printeaza

Pui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri.

 

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 25 g unt
  • 3 linguri vin alb sec
  • 1 lingura rasa cimbru
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri vin alb sec
  • 20 g unt
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml supa de pui
  • 1 cana boabe de struguri

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl tai în jumătate. încălzeşti cuptorul la foc mediu.

Pui într-o tavă untul topit, vinul, cimbru, puiul frecat cu sare şi piper.

Laşi carnea în cuptor timp de 30 de minute, pentru a se rumeni frumos.

La fiecare 10 minute, stropeşti carnea cu sosul format.

Pentru sos, scurgi untul într-o tigaie aflată pe foc mediu, presari amidonul, amesteci energic, apoi torni treptat vinul şi supa caldă, omogenizând după fiecare adăugare.

Pui strugurii şi zahărul şi laşi să mai fiarbă 5 minute.

Torni sosul cald peste pieptul de pui şi serveşti preparatul imediat.

 

Pui cu sos de struguri

Pui_cu_sos_de_struguri

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Buna, buna reteta

  2. A iesit bun sosul de struguri?

  3. Puiul e bun, dar nu-mi place sosul de struguri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.