Pui cu sos de struguri
PrinteazaPui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 25 g unt
- 3 linguri vin alb sec
- 1 lingura rasa cimbru
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 lingura zahar
- 2 linguri vin alb sec
- 20 g unt
- 1 lingura amidon
- 200 ml supa de pui
- 1 cana boabe de struguri
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în jumătate. încălzeşti cuptorul la foc mediu.
Pui într-o tavă untul topit, vinul, cimbru, puiul frecat cu sare şi piper.
Laşi carnea în cuptor timp de 30 de minute, pentru a se rumeni frumos.
La fiecare 10 minute, stropeşti carnea cu sosul format.
Pentru sos, scurgi untul într-o tigaie aflată pe foc mediu, presari amidonul, amesteci energic, apoi torni treptat vinul şi supa caldă, omogenizând după fiecare adăugare.
Pui strugurii şi zahărul şi laşi să mai fiarbă 5 minute.
Torni sosul cald peste pieptul de pui şi serveşti preparatul imediat.
Pui cu sos de struguri
Pofta buna!
Buna, buna reteta
A iesit bun sosul de struguri?
Puiul e bun, dar nu-mi place sosul de struguri