Pui cu sos de tequila
PrinteazaPui cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir, fulgi de ardei, sare, frisca.
Ingrediente:
- 4 jumătăţi piept de pui fără os
- 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de usturoi
- 2 linguri tequila
- 2 linguri zeamă de lime
- 1 1/2 linguriţe hot sauce
- 1 linguriţă sos Worcestershire
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute (sau boia)
- 1 linguriţă sare
- 1/3 frişcă nebătută sau smântână grasă
Mod de preparare Pui cu sos de tequila:
Bateţi bucăţile de piept până au grosimea de cca 8 mm.
Amestecaţi intr-o farfurie uleiul, tequila, zeama de lămâie, sosurile, ghimbirul, ardeiul iute şi sarea.
Puneţi separat 1/3 de ceaşcă din amestec, apoi aşezaţi carnea în marinată, amestecaţi bine şi lăsaţi-o 30 minute.
Frigeţi pieptul pe grătar la foc mediu, timp de maximum 6-8 min, întorccându-l doar o dată.
Fierbeţi cca 2 minute restul de marinată. Luaţi de pe foc şi bateţi imediiat în ea smântână.
Serviţi friptura cu sosul alături şi salată verde.
Pofta buna!