Pui in sos de unt cu scortisoara
PrinteazaPui in sos de unt cu scortisoara din: piept de pui, sare, ghimbir, usturoi, iaurt, zeama de lămâie, ulei, pastă de roşii, unt, roşii conservate, beţişoare de scorţişoară, smântână, scorţişoară, nucşoare verzi, usturoi, ardei iuţi roşii, piper negru.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- curăţat de piele
- 1 1/4 linguriţă sare
- 2,5 cmc rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată
- 6 căţei de usturoi, curăţat şi tăiat
- 125 g iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie
- 2 linguriţe ulei
- 2 linguriţe pastă de roşii
- 225 g unt
- 400 g roşii conservate
- 2 beţişoare de scorţişoară de 5 cm fiecare, rupte
- 150 g smântână
Ingrediente râşnite împreună:
- 1 beţişor de scorţişoară de 5 cm
- 8 nucşoare verzi, cu coajă
- 6 căţei de usturoi
- 8-10 ardei iuţi roşii
- 7 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Puiul se spală, se usucă şi se taie în patru felii, de cinci centimetri lungime. Sarea, ghimbirul şi usturoiul se zdrobesc bine, împreună. Iaurtul, zeama de lămâie şi condimentele râşnite se omogenizează. Se lasă bucăţile de pui în acest amestec, patru-şase ore, sub capac, în frigider.
La foc potrivit se încinge uleiul, şi se adaugă ghimbirul şi usturoiul, lăsându-se un minut la călit, agitând tigaia. Se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă deoparte.
Intr-o crăticioară curată se dau în clocot iaurtul şi beţişoarele de scorţişoară, după care se acoperă vasuf şi se Iasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ zece minute.
Se ia capacul şi se dă focul la mic, lăsându-se pâna ce scade la jumătate, aproximativ şapte minute. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se trec roşiile şi scorţişoara prin sită şi se toarnă peste pui. Se lasă să dea în clocot la foc potrivit.
Se dă focul mic şi se mai lasă aproximativ cinci-şase minute. Se. adaugă smântână, se agită şi se amestecă uşor, lăsându-se încă cinci minute. Se serveşte cu orez fiert.
Pofta buna!
E bun puiul in sos