Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde
PrinteazaO reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb.
- 500 g piept de pui dezosat
- 50 ml ulei
- 100 g unt
- 4–5 căţei de usturoi
- sare
- piper negru şi piper alb
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură oţet aromatic
- zeama de la 1 lămâie
- 3–4 legături de pătrunjel
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, îl curăţaţi de pieliţe şi îl tăiaţi în bucăţi potrivite, unele chiar mai mici. Lăsaţi bucăţile de carne la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a scurs de apă, daţi carnea cu sare şi piper şi o ungeţi cu unt.
Puneţi apoi carnea în frigider pentru 10 minute. Într-un bol preparaţi sosul de vin, topiţi restul de unt care a rămas după ce aţi uns puiul. Puneţi vinul, sarea, piperul, zahărul, oţetul şi zeama de lămâie şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.
La sfârşit puneţi usturoiul tocat mărunt ca să-şi păstreze aroma. Pregătiţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi pieptul, întorcându-l de pe o parte pe alta, până capătă culoarea aurie. După ce s-a prăjit puneţi carnea într-un vas de yena şi turnaţi sosul de vin peste ea.
Tăiaţi pătrunjelul mărunt şi îl amestecaţi cu puiul şi cu sosul de vin cu usturoi. Serviţi puiul cu pâine neagră, prăjită sau cu lipie coaptă.
Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde
Pofta buna!