Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

Printeaza

O reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb.

Ingrediente:Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt
  • 4–5 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru şi piper alb
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură oţet aromatic
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3–4 legături de pătrunjel
  • 150 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, îl curăţaţi de pieliţe şi îl tăiaţi în bucăţi potrivite, unele chiar mai mici. Lăsaţi bucăţile de carne la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a scurs de apă, daţi carnea cu sare şi piper şi o ungeţi cu unt.

Puneţi apoi carnea în frigider pentru 10 minute. Într-un bol preparaţi sosul de vin, topiţi restul de unt care a rămas după ce aţi uns puiul. Puneţi vinul, sarea, piperul, zahărul, oţetul şi zeama de lămâie şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.

La sfârşit puneţi usturoiul tocat mărunt ca să-şi păstreze aroma. Pregătiţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi pieptul, întorcându-l de pe o parte pe alta, până capătă culoarea aurie. După ce s-a prăjit puneţi carnea într-un vas de yena şi turnaţi sosul de vin peste ea.

Tăiaţi pătrunjelul mărunt şi îl amestecaţi cu puiul şi cu sosul de vin cu usturoi. Serviţi puiul cu pâine neagră, prăjită sau cu lipie coaptă.

Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.