Pui cu sos de zmeura si mamaliga
PrinteazaO reteta delicioasa de Pui cu sos de zmeura si mamaliga din: piept de pui, rosii, vin, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras.
- 2 piepturi de pui
- 3 roşii
- 200 ml vin alb demisec
- 2 linguri cu făină
- 500 ml apă
- 125 g mălai
- un borcan cu sos de zmeură
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- ardei capia
- ardei gras
Mod de preparare:
Se face o mămăligă vârtoasă din apă, mălai şi jumătate de linguriţă cu sare, se răstoarnă pe o farfurie sau pe un tocător de lemn şi, după ce s-a răcit, se taie forme diferite. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie cuburi potrivite.
Se condimentează cu sare şi piper, se trec prin făină şi se pun la prăjit în ulei încins într-o tigaie adâncă. Când carnea a devenit aurie, se toarnă vinul alb, o jumătate de ceaşcă de apă şi se prăjesc în continuare până scade sosul obţinut.
Se presară sare şi piper, se adaugă roşiile curăţate de piele şi tăiate felii apoi se mai ţin pe foc două minute, amestecând cu o paletă.
Pe farfurii întinse se montează bucăţile de pui cu sosul de vin, alături de bucăţi de mămăligă şi se decorează cu sos de zmeură. Se mai pot adăuga frunze de pătrunjel proaspăt. La sfârşit, totul se presară cu piper şi se serveşte imediat.
Pui cu sos de zmeura si mamaliga
Pofta buna!