Pui cu sos de zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu sos de zmeura din: piept de pui, rosii, vin alb demisec, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras.
- două piepturi de pui
- 3 roşii
- 200 ml vin alb demisec
- două linguri cu făină
- 500 ml apă
- 125 g mălai
- un borcan cu sos de zmeură
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- ardei capia
- ardei gras
Mod de preparare:
Se face o mămăligă din apă, mălai şi jumătate de linguriţă cu sare, se toarnă pe o farfurie sau pe un tocător de lemn şi, după ce s-a răcit, se taie forme diferite.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie cuburi. Se condimentează, se trec prin făină şi se pun la prăjit în trei linguri cu ulei încins.
Când carnea a devenit aurie se toarnă vinul alb, puţină apă şi se prăjesc în continuare până scade sosul format. Se presară sare şi piper, se adaugă roşiile tăiate felii şi se mai ţin pe foc două minute, amestecându-se cu o paletă.
Se pune pe farfurii, se adaugă bucăţile de mămăligă, se decorează cu sos de zmeură şi se presară piper. Se decorează cu frunze de pătrunjel proaspăt şi se serveşte imediat. Când se prăjesc roşiile se mai pot adăuga felii de ardei capia sau ardei gras.
Pofta buna!