Pui cu sos
PrinteazaPui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 pui
- amestec condimente si ierburi aromatice
- iaurt
- 3-4 catei de usturoi
- masline negre
- verdeata
- ulei de masline
Mod de preparare:
Pui cu sos: Prepară amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice din: tarhon, cuişoare, leuştean şi pătrunjel tocate foarte mărunt, chimen pisat, nucşoară, piper măcinat şi sare de mare.
Unge cu ulei de măsline puiul, pe interior şi exterior, apoi cu amestecul de ierburi, dar nu în exces, pentru a lăsa carnea să elibereze toate sucurile.
Dă tava la cuptorul încins, pentru o oră, până capătă o crustă aurie, în funcţie de mărimea puiului, dar şi de cuptor, lasă-l până se pătrunde carnea şi devine foarte fragedă.
Serveşte puiul cu sos de iaurt îmbogăţit cu usturoi zdrobit, verdeţuri proaspete tocate, feliuţe de măslină.
Pofta buna!