Pui sote marengo
PrinteazaO reteta delicioasa de pui sote marengo din:bulion, paine, ceapa, usturoi, supa de pasare, vin alb sec, faina, ulei, cimbru, patrunjele verde, sare si piper.
- 1 pui
- 4 linguri bulion
- 4 felii pâine
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 1 cubuleţ supă de pasăre
- 2 linguri făină
- 100 ml vin alb sec
- 4 linguri ulei
- 1 legătură plante aromate (cimbru, dafin, salvie)
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi tai felii subţiri ceapa şi usturoiul. Pregăteşti supa, sfărâmi cubuleţul în 300 ml apă clocotită şi amesteci până la dizolvare, apoi o dai deoparte. Rumeneşti puiul, tăiat în bucăţi, într-o cratiţă cu fund gros cu 3 linguri de ulei.
Scurgi de ulei şi pui puiul deoparte. Adaugi în cratiţă usturoiul şi ceapa, pe care le căleşti, apoi presari făină şi amesteci bine. Pui vinul, pasta de tomate, mirodeniile asortate şi 100 ml supă. Condimentezi după gust, punând şi puiul.
Acoperi cratiţa şi o dai la foc foarte mic. Laşi să fiarbă 1 oră. Speli pătrunjelul, îl ştergi şi îl tai mărunt. Inlături coaja pâinii, o tai triunghiuri şi o prăjeşti într-o tigaie, cu restul untului. O aşezi pe o hârtie absorbantă. Serveşti puiul împreună cu sosul din cratiţă, decorat cu pătrunjel şi crutoane.
Pui sote marengo
Pofta buna!