Pui spatchcock cu sare de mare
PrinteazaPui spatchcock cu sare de mare din: pui, lamaie, ulei, usturoi, sare, patrunjel.
- 1 pui, marinat cu:
- sucul de la 1 lămâie piper proaspăt măcinat
- 8 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi în mojar
Pentru asezonat:
- sare de mare
- o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare:
Pentru marinată amestecaţi bine sucul de lămâie, uleiul de măsline, pătrunjelul şi usturoiul. Puneţi puiul în marinată într-un vas potrivit şi lăsaţi-l la frigider aproximativ 2 ore, pentru a se pătrunde.
Cu 30 de minute înainte de a-l găti, scoateţi-l şi asezonaţi-l cu sare şi piper.
După ce aţi încins bine grătarul, scoateţi puiul din marinată şi puneţi-l pe grătar şi prăjiţi-l timp de 50-60 de minute, întorcându-l la fiecare 15 minute.
Presăraţi deasupra sare de mare şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!