Pui spatchcock cu sare de mare

Printeaza

Pui spatchcock cu sare de mare din: pui, lamaie, ulei, usturoi, sare, patrunjel.

Ingrediente:Pui spatchcock cu sare de mare

  • 1 pui, marinat cu:
  • sucul de la 1 lămâie piper proaspăt măcinat
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi în mojar

Pentru asezonat:

  • sare de mare
  • o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Pentru marinată amestecaţi bine sucul de lămâie, uleiul de măsline, pătrunjelul şi usturoiul. Puneţi puiul în marinată într-un vas potrivit şi lăsaţi-l la frigider aproximativ 2 ore, pentru a se pătrunde.

Cu 30 de minute înainte de a-l găti, scoateţi-l şi asezonaţi-l cu sare şi piper.

După ce aţi încins bine grătarul, scoateţi puiul din marinată şi puneţi-l pe grătar şi prăjiţi-l timp de 50-60 de minute, întorcându-l la fiecare 15 minute.

Presăraţi deasupra sare de mare şi pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.