Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi
PrinteazaO reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei, sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar.
- 1 pui de 1-1,5 kg
- ulei pentru uns
- sare
- piper
- boia
- 1 kg cartofi
- 500 ml ulei
pentru sos:
- 1 cutie cu smantana (sau cu sos de rosii)
- cativa catei de usturoi
- putina sare
- 1 lingurita mustar
- ulei
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl usuci cu ajutorul unui şerveţel de bucătărie, apoi îl ungi cu ulei. Condimentezi puiul cu sare, piper şi boia, apoi îl pui pe o sticlă (de bere), umplută cu apă.
Pui sticla în cuptorul bine încins, la foc mic, timp de 1-1 1/2 oră, într-o tavă cu puţină apă. Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pe din două, apoi îi pui la fiert, atât cât să se înmoaie, apoi îi scurgi şi îi prăjeşti în ulei până ce îşi formează o coajă crocantă.
Condimentezi cartofii cu sare şi cu piper.
Pregăteşti sosul: Cureţi şi pisezi usturoiul, adaugi o linguriţă de muştar şi adaugi ulei ca la maioneză. Când ai obţinut o pastă, adaugi smântână sau sos de roşii.
Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi
Pofta buna!