O reteta de pui in stil frantuzesc cu mazare si bacon din: bacon afumat, piept de pui, usturoi, ceapa verde, mazare, salata verde si smantana.
Ingrediente:
6 felii de bacon afumat, tocate
8 piepţi de pui dezosaţi, fără piele
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
1 legătură de ceapă verde, tăiată grosier
300ml apă fierbinte
250g de mazăre congelată
1 salată verde, ruptă în fâşii mari
2 linguri de smântână grasă
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, se prăjeşte baconul la foc mediu, timp de 3 minute, până se rumeneşte.
Se transferă baconul într-un vas mic, lăsând grăsimea în tigaie.
Se adaugă în tigaie puiul şi se rumeneşte timp de 4 minute pe fiecare parte.
Se împinge puiul într-o parte a tigăii şi se adaugă usturoiul şi ceapa; se prăjesc 30 de secunde, până când bucăţile de ceapă capătă o culoare verde-intens.
Se adaugă apa fierbinte, se pune la loc în tigaie baconul, se acoperă şi se fierbe 15 minute.
Se măreşte flacăra de la aragaz.
Se adaugă mazărea şi salata în sos şi se mai ţine tigaia pe foc, acoperită, încă 4 minute, ca să se înmoaie mazărea.
Se verifică dacă puiul este copt suficient. Se adaugă amestecând smântâna chiar înainte de a servi.
Pui picant cu mazare si morcovi din: piept de pui, ulei, mazare, morcovi, ardei, boia, ceapa, zahar. Ingrediente: 1 piept mare de pui, dezosat 3 linguri ulei 800 g boabe de mazăre 6-8 morcovi noi 1 ardei iute roşu 1/2 linguriţă boia dulce 1 ceapă uscată mare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Spălaţi, […]
Perisoare de pui cu mazare din: carne de pui, marar, ceapa, paine, morcovi, amidon, mazare, zahar, bulion, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g carne de pui sau curcan tocată 1 legătură mărar 4 fire ceapă verde 3 felii subţiri de pâine 4 morcovi noi 1 linguriţă amidon alimentar 1 ceapă uscată medie 1 lingură sos […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.