Pui in stil indian cu sos picant
PrinteazaPui in stil indian cu sos picant din: piept de pui, ulei, usturoi, limettă, coriandru, cumin, chili, sare, iaurt, ceapă verde, ardei gras verde, ghimbir, rosie, boia, pudră de chili, piper, zahăr, scorţişoară, unt, smântână, lipii, castravete, iaurt cremos, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui
- 4 linguri ulei
- 1 căţel de usturoi
- sucul de la 1 limettă
- 1 praf coriandru măcinat
- 1 praf cumin
- 1 praf chili
- 1 praf sare
- 2 linguri iaurt
Pentru sosul picant:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă verde
- 1 ardei gras verde
- 2 căţei de usturoi
- o bucăţică de ghimbir (5 cm)
- 1 roşie mare
- 1/2 linguriţă cumin
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1 linguriţă boia
- 1/2 linguriţă pudră de chili
- 3/4 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper
- 1,5 linguriţă zahăr
- 1 praf scorţişoară
- 2 linguri unt
- 60 ml smântână
- sucul de la 1/2 limettă
- 4 lipii
Pentru sosul raita:
- 1 castravete
- 4 linguri iaurt cremos
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 praf chili
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie cuburi carnea. Amestecă mirodeniile cu suc de limettă şi iaurt şi se aşază carnea în această marinată; se lasă să se marineze la frigider cel puţin 1 oră, cel mai bine peste noapte.
Se încinge în tigaie jumătate din cantitatea de ulei şi se prăjesc ceapa tocată şi ardeii graşi; după 3 min. se adaugă feliile de usturoi, ghimbirul tăiat felii şi roşia.
Apoi se adaugă toate mirodeniile şi după câteva minute se pasează totul.
Se prăjeşte în restul de ulei; carnea marinată şi se adaugă piureul picant, unt şi smântână.
Fierbe la foc moale cca 10 min. şi se adaugă în final suc de limette.
Pentru raita, se decojeşte castravetele, se îndepărtează seminţele şi se taie pulpa cuburi.
Se amestecă împreună cu iaurtul, lămâia, sare, piper şi chili. Se coc puţin lipiile şi se servesc alături de raita şi mâncarea de pui.
Pui in stil indian cu sos picant
Pofta buna!