Pui în stil provensal cu legume de sezon
PrinteazaO reteta delicioasa de pui in stil provensal cu legume de sezon din: pui, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de rosii, ulei de masline, coaja de lamaie rasa, dovlecei, rosii cherry, masline, cartofi si supa.
- 1 pui (cca. 1,2 kg)
- 2 crenguţe de cimbru şi 3 de rozmarin
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 linguriţă de pastă de roşii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 vârf de linguriţă coajă de lămâie rasă
- 2 dovlecei
- 200 g de roşii cherry
- 100 g de măsline negre
- 400 g de cartofi
- 150 ml de supă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la200°C. Spălaţi puiul, apoi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Puneţi în interiorul lui o crenguţă de rozmarin şi cimbrul.
Amestecaţi sarea, piperul, boiaua de ardei, pasta de roşii şi coaja de lămâie. Ungeţi puiul cu acest amestec, pune- ţi-l într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-l cca. 60 de minute la cuptor, întorcându-l pe ambele părţi.
Intre timp, pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii rondele şi roşiile în jumătate. Scurgeţi măslinele. Curăţaţi cartofii şi tăia- ţi-i rondele de cca. 1/2 cm grosime.
După 20 de minute, daţi legumele la cuptor, împreună cu puiul, apoi condimentaţi-l cu sare şi cu piper.
Adăugaţi rozmarinul şi supa, apoi lăsaţi puiul alte 40 de minute să fiarbă înăbuşit. Ornaţi-l după cum doriţi.
Pui în stil provensal cu legume de sezon
Poftă bună!