Pui in stil provensal
PrinteazaPui in stil provensal din: pui, ulei, ceapa, usturoi, faina, supa de pui, rosii, ierburi uscate, sare, piper.
- 1 pui (1,5 kg)
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 cepe medii, curăţate ş> tăiate mărunt
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit (opţional)
- 1 lingură rasă cu făină
- 150 ml supă fierbinte de pui
- 400 g roşii decojite, tăiate mărunt
- 2 linguri cu amestec de ierburi uscate (pătrunjel şi busuioc)
- sare şi piper negru măcinat
- 1 vas termorezistent de 1,25 l
Mod de preparare:
Taie puiul în aşa fel încât să obţii 10 bucăţi, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte carnea timp de 5 minute, până când devine maronie pe toate părţile. Scoate bucăţile pe un platou.
Adaugă ceapa şi usturoiul şi prăjeşte-le 3 minute. Presară făina şi încorporeaz-o în grăsime, la tigaia de pe foc.
Adaugă supa fierbinte, roşiile şi ierburile.
Pune din nou tigaia pe foc şi dă sosul în fiert, amestecând permanent. Asezonează.
Adaugă bucăţile de pui, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 45 de minute, până când carnea s-a pătruns.
Amestecă din când în când. Serveşte cu garnitură de orez sau cartofi.
Pofta buna!