Pui cu Arpagic și Sos de Soia din: piept de pui, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, arpagic, seminte de susan, orez sau taitei de orez. Bucățile de pui sunt gătite într-un sos delicios de soia, usturoi și ghimbir, iar arpagicul proaspăt adaugă o notă crocantă și aromată. Acest fel de mâncare […]
Pui in stil thailandez cu mirodenii si iaurt
PrinteazaPui in stil thailandez cu mirodenii si iaurt din: pulpe de pui, iaurt natur, boia dulce, garam maşala, chili, ghimbir, usturoi, cumin, sare.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui dezosate
- 170 g iaurt natur
Pentru amestecul de mirodenii tandoori:
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriţă amestec garam maşala
- 1/2 linguriţă chili
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură cumin măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se aşază într-un bol iaurtul cu amestecul de mirodenii, se sărează şi se amestecă bine.
Se aşază bucăţile de pui într-un vas de porţelan plat şi se acoperă cu mari- nata de iaurt.
Se tăvălesc bine bucăţile şi se acoperă; se lasă la frigider cel puţin 2 ore.
Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se scoate carnea din marinată şi se aşază pe o tavă; deasupra se toarnă şi marinata şi se coace totul 35 min. până se înmoaie carnea. Se serveşte cu lipie şi orez basmati.
Pui in stil thailandez cu mirodenii si iaurt
Pofta buna!
Pui cu Cimbru și Lămâie – Deliciu Aromat și Ușor de Preparat
Pui cu Cimbru și Lămâie – Deliciu Aromat și Ușor de Preparat din: piept de pui, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Această rețetă simplă și delicioasă de pui cu cimbru și lămâie aduce un gust suav și aromatic în farfurie. Marinada formată din cimbru proaspăt, lămâie zemoasă, […]
Pofta buna!