Aripioare de Pui Picante la Air Fryer din: aripioare de pui, ulei de masline, paprika afumata, usturoi, pudra de ceapa, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos picant. Redescoperă plăcerea de a savura aripioare de pui picante cu o variantă sănătoasă, gătită la air fryer. Această metodă nu doar că reduce semnificativ conținutul de grăsimi […]
Pui in stil vanatoresc cu sunca si ienupar
PrinteazaPui in stil vanatoresc cu sunca si ienupar din: pui, sare, piper, boabe de ienupăr, foi de dafin, amestec de mirodenii pentru vânat, şuncă, ceapă, unt, vin alb, făină.
Ingrediente:
- 1 pui
- sare
- piper
- 5 boabe de ienupăr
- 2 foi de dafin
- 1-2 linguriţe amestec de mirodenii pentru vânat
- 80 g felii de şuncă tăiate bucăţele
- 1 ceapă tăiată felii
- 80 g unt
- 100 ml vin alb
- 2 linguriţe făină
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă puiul cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară; se presară piper şi amestec de mirodenii.
Se aşază deasupra felii de unt şi se înfăşoară pasărea în felii de şuncă.
Se leagă strâns cu aţă. In zona pieptului se strecoară câteva foi de dafin sub aţe.
Intr-o formă de sufleu se aşază felii de ceapă, deasupra se pune puiul şi se aşază boabe de ienupăr.
Se acoperă cu capacul şi se coace cca 50 min. până ce puiul se înmoaie şi se rumeneşte.
După 20 min. se adaugă vinul. în timpul ultimelor 10 min. de coacere se deschide cuptorul şi se pudrează puiul cu puţină făină.
Se scoate puiul din tavă şi se pune deoparte. Se aşază tava pe plită şi se toarnă cca 100 ml apă, se sărează şi se coace la foc moale cca 20 min.
Puiul se serveşte cu orez sau piure de cartofi, stropit cu sos din tavă.
Pui in stil vanatoresc cu sunca si ienupar
Pofta buna!
Tamales cu sos Mole și Pui din: porumb, supa de pui, untura, praf de copt, sare, piept de pui, sos mole, ceapa, usturoi, sare, piper. Descoperă o comoară a gastronomiei mexicane cu această rețetă autentică. Această preparație îmbină fragedea cărnii de pui cu intensitatea și complexitatea sosului Mole, oferind o experiență culinară de neuitat. Tamales, […]
Pofta buna!