Pui stir fry
PrinteazaO reteta delicioasa de pui stir fry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, praz, ciuperci, sos de soia, zahar brun, ienibahar, ghimbir, sare si piper.
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 fir praz
- 200 g ciuperci galbiori
pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingurita ghimbir macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas toate ingredientele pentru marinată. Se taie pieptul de pui fâşii şi se lasă la marinat în sos circa două ore. Se curăţă legumele şi se taie ardeii fâşii, prazul – rondele, iar morcovul şi ceapa-julien.
Se scurg bucăţile de carne de sos şi se prăjesc în ulei fierbinte, la foc iute, într-un wok. Se scot pe hârtie absorbantă. In acelaşi ulei, se prăjesc la foc iute circa 5 minute legumele şi ciupercile.
Se adaugă bucăţile de carne, se condimentează, după gust, se mai lasă două minute la foc iute, amestecând continuu. Se serveste fierbinte.
Pui stir fry
Pofta buna!