Copane de pui cu sos de smantana si vin din: unt, ulei, copane de pui, ceapa, vin alb, smantana, struguri albi Ingrediente: 30 g unt 1 lingură cu ulei 4 copane de pui 1 ceapă curăţaţă şi tăiată mărunt 250 ml vin alb 100 ml smântână 250 g struguri albi sare şi piper negru măcinat […]
Pui in sunca cu sos de smantana
PrinteazaPui in sunca cu sos de smantana din: smantana, piept de pui, sunca, supa de telina, supa de ciuperci, vin.
Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de proteine.
Carnea de pui are mai putine grasimi decat carnea rosie, ceea ce o face o optiune mai sanatoasa pentru cei care doresc sa reduca consumul de grasimi saturate. Este important sa retineti ca pielea de pui contine multe grasimi, deci este recomandat sa o indepartati inainte de a gati carnea.
Carnea de pui contine o serie de nutrienti importanti, cum ar fi vitaminele B6 si B12, niacina, seleniu si fosfor. Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru sanatatea generala si functionarea sistemului nervos si cardiovascular.
Carnea de pui organica si fara hormoni poate fi o alegere mai sanatoasa, deoarece nu contine hormoni si substante chimice care sunt adaugate la hrana puiului pentru a creste mai repede.
Este important sa alegeti modalitati de preparare sanatoase, cum ar fi coacerea, sau gatirea la aburi, si sa evitati prajirea adanca sau prepararea in ulei, deoarece poate adauga grasimi nesanatoase.
Ingrediente:
- 200 ml smantana
- 8 jumatati piept de pui
- 8 felii sunca
- 200ml supa de pui
- 200 ml supa de telina
- 200ml supa de ciuperci
- 100 ml vin
Mod de preparare:
Inveliti puiul in sunca.
Asezati intr-o tava si adaugati peste restul ingredientelor.
Omogenizati si dati la cuptor 2 ore la 170.
Pofta buna!
poate iti place si:
Copane de pui cu sos de smantana si vin
Pofta buna!