Pui cu susan si sos de soia

Printeaza

Pui cu susan si sos de soia din pesmet, seminte de susan, five spice, ou, broccoli, sos de soia, lamaie, lime si sahar tos.

Ingrediente:

  • 140 g pesmet
  • 3 linguri seminţe de susan
  • 1 linguriţă Five-spice
  • 4 piepţi de pui fără piele, dezosaţi
  • 1 ou, uşor bătut
  • 300 g broccoli
  • 3 linguri sos de soia
  • sucul unei lămâi şi al unei lime
  • sferturi de lime pentru servire
  • 1 lingură zahăr tos

 

Mod de preparare:

Pui cu susan si sos de soia: Se încinge cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C/gaz 6. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pe o farfurie se amestecă pesmetul cu susanul, condimentele chinezeşti, puţină sare şi piper. Se usucă pieptul de pui cu un prosop de hârtie şi se bate pentru a se aplatiza puţin.

Se înmoaie în ou, apoi se tăvăleşte prin amestecul de pesmet şi susan. Se aşază pe tavă şi se coace 25-30 de minute, până devine auriu.

Când puiul este aproape gata, se fierb inflorescenţele de broccoli câteva minute în apă sărată, cât să se înmoaie foarte puţin.

Se amestecă sosul de soia cu suc de citrice (lămâie verde sau portocală) şi cu zahărul pentru a forma un sos.

Se serveşte puiul crocant cu broccoli, cu sosul cu soia pus în vase mici şi cu sferturi de lime pentru a stoarce zeamă peste pui, după gust.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.