Pui cu susan, unt si sos de soia
PrinteazaPui cu susan, unt si sos de soia din: piepţi de pui, unt, sos de soia, făină de grâu, seminţe susan, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 piepţi de pui (aproximativ 150 g)
- 2 linguri unt
- 2 linguri sos de soia
- 100 g făină de grâu
- 75 g seminţe susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rumenesc seminţele de susan timp de cinci-zece minute în cuptor la 160°C , fără să se ardă. Se amestecă făina cu sarea, piperul şi seminţele şi se aşază pe o bucată de hârtie de copt.
Puiul se dă prin sosul de soia şi se presează pe hârtia cu făina şi susan, pe ambele părţi. Se aşază puiul într-un singur strat, într-un vas de Jena (sau o tavă de cuptor) şi se toarnă deasupra untul topit.
Se coace timp de aproximativ patruzeci de minute, la 180 – 200°C, turnându-se o singură dată din sosul din tava peste pui.
Pui cu susan, unt si sos de soia
Pofta buna!