Pui cu taitei si sofran
PrinteazaPui cu taitei si sofran din: piepti de pui, taitei chinezesti, ulei de susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar granulat, ulei, sare, sofran, piper, amidon.
- 2 piepţi de pui fără piele
- 1 kg tăiţei chinezeşti
- 1 lingură cu ulei de susan
- 2 fire de ţelină apio
- 1/2 kg varză chinezească
- 1 ceapă verde
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 linguriţă cu zahăr granulat
- ulei pentru prăjit
- sare
Pentru marinata:
- 1 linguriţă cu şofran
- 2 linguri cu sos de soia
- 1 lingură cu oţet de orez
- sare şi piper
- 2 linguri cu amidon
Mod de preparare:
Taie carnea de pui în cuburi potrivite. Amestecă toate ingredientele pentru marinată, punând la final amidonul.
Lasă carnea la marinat în acest amestec, 15 minute.
Intre timp, pune la fiert un vas cu apă.
Când clocoteşte, adaugă tăiţeii şi fierbe-i cam 5 minute. Scurge-i, trece-i prin jet de apă rece şi scurge-i din nou.
Amestecă-i într-un bol mare cu o lingură cu ulei de susan.
Taie ţelină şi ceapa verde în diagonală, în bucăţi lungi de 2 cm. încinge o tigaie wok (sau o tigaie mai mare) la foc mediu şi pune trei linguri cu ulei şi ceapa verde. Lasă la călit cam 10-15 secunde, apoi adaugă bucăţile de pui. Amestecă încontinuu, până ce carnea devine albă şi este pătrunsă aproape complet.
Adaugă varza tăiată fideluţă şi amestecă în tigaie cam două minute, sau până ce s-a înmuiat. Pune sare ori un pic de sos de soia, după gust. Scoate puiul şi varza din wok.
Pune la încins în wok două linguri cu ulei şi adaugă tăiţeii. Pune în tigaie sosul de soia şi zahărul. Adaugă puiul şi varza şi amestecă foarte bine.
Lasă pe foc până se pătrund toate ingredientele, la de pe foc şi adaugă uleiul de susan. Serveşte fierbinte.
Pofta buna!