Pui tandoori cu limeta

Printeaza

Pui tandoori cu limeta din: pulpe de pui, piept de pui, sare, piper, iaurt, otet de vin alb, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, boia dulce, curcuma, praf de chilli, limeta.

Ingrediente:Pui_tandoori_cu_limeta

  • 2 pulpe de pui
  • 2 piepti de pui
  • sucul de la 1 limetta
  • sare
  • piper
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/4 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • felii de limeta

 

Mod de preparare:

Se crestează pielea de pui şi se freacă cu suc de limette, sare şi piper; se lasă să stea 30 min. Pentru pasta de mirodenii, se amestecă iaurtul cu oţet şi ulei; se adaugă ceapă tocată şi usturoi pisat, apoi restul de mirodenii; se amestecă bine. Bucăţile de pui se şterg şi se ung cu pastă; se aşază într-o formă unsă.

Forma se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la frigider peste noap­te. Din când în când se reface crusta de condi­mente, dacă este necesar.

Se scoate carnea din frigider şi se unge încă o dată cu pastă. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace puiul în folie de aluminiu, 30 min. După 20 min. se îndepărtează folia. Puiul se serveşte cu felii de limette.

Pui tandoori cu limeta

Pui_tandoori_cu_limeta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.