Pui ţărănesc cu roşii si smantana
PrinteazaPui ţărănesc cu roşii si smantana
- 1 pui
- 100 g unt
- 500 g ceapă
- 1 ceaşcă supă de oase
- 1 legătură mărar
- 1 kg roşii coapte dar tari
- 1 ceaşcă smântână
- 1 lingură faină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins se toacă ceapa .Când s-a rumenit carnea, se scoate şi se pune în locul ei ceapa la călit, până se colorează când ceapa s-a rumenit, se stinge cu supă, să fiarbă 1 minut.
Roşiile se toacă mărunt se pun la fiert, peste ceapă, carnea şi roşiile, 1 jumătate de oră .
Se toacă mărarul, se freacă cu smântână când e gata, se amestecă şi smântână şi se oferă cu mămăligă.
Pofta buna!