Pui taranesc cu usturoi

Printeaza

Pui taranesc cu usturoi din: pui, unt, ardei, rosii, usturoi, malai, ou, marar, sare, smantana.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 100 g unt (ulei sau margarină)
  • 6 ardei graşi sau capia
  • 6 roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • smântână

 

Mod de preparare Pui taranesc cu usturoi:

Puiul se tranşează în 6 bucăţi. Fiecare bucată se trece prin oul bătut, apoi prin mălai şi în final se prăjeşte (nu prea tare) în unt (ulei) fierbinte.

Intr-o cratită de 3 I se pun ardeii tăiaţi fideluţă, roşiile tăiate în feliuţe mici, ceapa tocată şi usturoiul tăiat în sferturi.

Se adaugă carnea şi se presară mărarul tocat mărunt. Se completează cu 1 pahar de vin (sau apă).

Se dă la cuptor la foc mic, circa 30 de minute (până când sosul este făcut, iar carnea se ia de pe oase).

Puiul se serveşte cald, opţional cu smântână şi mămăliguţă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.