Pui ţărănesc
PrinteazaPui ţărănesc
Ingrediente:
- 2 pulpe şi 1 piept de pui
- 2 ouă
- 3 roşii mari
- 2 ardei graşi
- 3 cepe sau o mână de arpagic
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri mălai
- ulei
- 1 cub de concentrat cu gust de pui
Mod de preparare:
Pui ţărănesc : Cureţi pulpele şi pieptul de piele, le tai în 8 bucăţi, apoi le presari cu sare şi piper. Din ouă, mălai şi o lingură de apă faci un aluat prin care tăvăleşti bucăţile de pui, apoi le prăjeşti în ulei.
Tai legumele în bucăţi nu foarte mici şi le aşezi într-un vas termorezistent, astfel: un strat de ceapă, unul de ardei, roşii (decojite), bucăţile de pui, usturoiul şi din nou roşii, ardei şi ceapă.
Acoperi 3/4 din compoziţie cu apă în care ai dizolvat concentratul de pui şi ai adăugat 2-3 linguri din uleiul folosit la prăjit, apoi dai vasul la cuptor pentru 1 oră.
Pofta buna!