Pui cu tarhon si cartofi

Printeaza

Pui cu tarhon si cartofi din: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet.

Ingrediente:

  • 750 g cartofi făinoşi
  • sare
  • 1/2 legătură tarhon
  • 3 buc. piept de pui (cca. 500 g)
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • nucşoară rasă
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i 25 de minute în apă cu sare.

Intre timp, tocaţi tarhonul. Spălaţi car­nea de pui, uscaţi-o pe un şervet şi tăiaţi-o fâşii. Prăjiţi-le într-o ti­gaie cca. 2 minute.

Adăugaţi tarhonul, săraţi, piperaţi şi prăjiţi totul alte 10 minute la foc mic.

Incingeţi cuptorul la 225°C. Scurgeţi cartofii. Incălziţi laptele, turnaţi-l peste cartofi şi pasaţi-i.

Adăugaţi jumătate din unt şi condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară. Adăugaţi-l peste carnea de pui şi întindeţi-l uniform.

Presăraţi pes­metul, untul tăiat fulgi, apoi daţi totul cca. 10 minute la cuptor.

 

Pui cu tarhon si cartofi

Pui_cu_tarhon

Pofta buna!

 

 

 

Pui cu broccoli

Pui cu broccoli din: piept de pui, supa de pui, suc de lamaie, branza, broccoli, crutoane cu unt, maioneza.   Ingrediente: 3-4 piepti de pui fara os 600ml supa de pui, baza 1 lingurita suc de lamaie 200gr branza rasa 300gr broccoli inghetat Crutoane amestecate cu putin unt topit 100gr maioneza     Mod de […]

Mămăligă cu brânză şi iaurt

Mămăligă cu brânză şi iaurt din: malai, apa, sare, branza, iaurt. Ingrediente: 500 ml apă 180g făină de mălai 1 linguri de sare 100g brânză slabă 2 linguri de iaurt   Mod de preparare: Se pun 500 ml de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. Când […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.