Pui cu tarhon si cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, piept de pui, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet.
- 750 g cartofi făinoşi
- sare
- 1/2 legătură tarhon
- 3 buc. piept de pui (cca. 500 g)
- 2 linguri ulei
- piper
- 150 ml lapte
- 60 g unt
- nucşoară rasă
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i 25 de minute în apă cu sare.
Intre timp, tocaţi tarhonul. Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet şi tăiaţi-o fâşii. Prăjiţi-le într-o tigaie cca. 2 minute.
Adăugaţi tarhonul, săraţi, piperaţi şi prăjiţi totul alte 10 minute la foc mic.
Incingeţi cuptorul la 225°C. Scurgeţi cartofii. Incălziţi laptele, turnaţi-l peste cartofi şi pasaţi-i.
Adăugaţi jumătate din unt şi condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară. Adăugaţi-l peste carnea de pui şi întindeţi-l uniform.
Presăraţi pesmetul, untul tăiat fulgi, apoi daţi totul cca. 10 minute la cuptor.
Pui cu tarhon si cartofi
Pofta buna!