Pui la tava cu cartofi
PrinteazaO reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de masline, lime si usturoi.
- 1 pui intreg (cam 2 kg)
- 1 kg de cartofi noi, taiati pe jumatate
- 1-1/2 linguri de amestec de condimente pentru pui, fara sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lime, taiate in patru
- 1 capatana de usturoi in coaja, taiata in doua pe orizontala
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C. întinde puţin carnea prin apăsare, cât este uscată. Unge tava cu ulei de măsline. Pune puiul în mijlocul vasului şi cartofii de jur-împrejur. Combina într-un bol mic amestecul de condimente şi uleiul.
Folosind mâinile, unge tot puiul. Şi cu ce rămâne pe mâini unge cartofii. Stoarce 1/4 lime peste carne şi introdu restul în pui. Leagă-i picioarele cu aţă de bucătărie. Pune usturoiul în 2 colţuri ale tăvii şi unge-l cu ulei de măsline.
Coace puiul pe grătarul din mijlocul cuptorului până când termometrul (introdus în partea groasă a cărnii, fără să atingă osul) indică 75°C, aproximativ 1-1-1/2 ore. Lasă puiul la răcit 10 minute înainte de tăiere. Serveşte-l cu cartofii şi usturoiul copt.
Pui la tava cu cartofi
Pofta buna!