Pui la tava in foi de vita si slanina din: pulpe de pui, unt, foi de viţă mai mari, slănină, vin, scobitori, piper, sare.
Ingrediente:
12 pulpe de pui
100 g unt
12 foi de viţă mai mari
200 g slănină
400 ml vin
scobitori
piper
sare
Mod de preparare:
Speli pulpele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare.
Le acoperi cu felii subţiri de slănină şi le înveleşti în frunze de viţă unse cu unt, pe care le prinzi cu scobitori.
Le aşezi una lângă alta, în tava unsă cu unt, torni puţină apă şi acoperi tava cu folie de aluminiu.
O dai la cuptor la foc mediu.
După 30 de minute, scoţi tava, îndepărtezi folia şi strepeşti pulpele cu sosul din tavă şi cu vinul.
Introduci din nou în cuptor, pentru 10 minute.
Probezi dacă s-a pătruns carnea, apoi îndepărtezi foile de viţă, slănina şi aduci friptura la masă pe un platou, alături de garnitura preferată, cu sosul strecurat în sosieră.
Pui la tava cu dovleac din: piept de pui, ulei, esalote, ceapa, faina, usturoi, dovleac, smantana. Ingrediente: 6 bucati piept de pui, cu os 2 linguri ulei de mâsline 400 g eşalote mici 1 ceapă, tăiată felii 2 căţei de usturoi, tocat 2 linguri făină 150 ml dry sherry zeama şi coaja răzuită de la 1 […]
Pui fripti la tava din: pui, untura, apa, sare. Ingrediente: 2 pui măricei 2 linguri unsoare (untură de porc) apă sare Mod de preparare: Tăiem, curăţăm şi spălăm bine doi pui mai mari, apoi îi lăsăm o jumătate de oră în apă rece, după care îi dăm cu sare şi îi punem într-o tavă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.