Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta
PrinteazaO reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus.
- 2 linguri de harissa
- 1 lingura otet de vin rosu
- 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele
- 2 cepe rosii, taiate sferturi
- 2 ardei copti, taiati in bucati mari
- 100 g branza feta
- 50 g seminte de pin prajite
- 200 g de cuscus, preparat instructiunilor de pe pachet, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă pasta de harissa şi oţetul într-un bol, apoi se adaugă carnea de pui şi ceapa, se întinde amestecul într-o tavă mare şi se coace 35 de minute, întorcând amestecul cel puţin o dată.
In ultimele 10 minute de coacere, se adaugă ardeii şi brânza feta, apoi se presară seminţele de pin chiar înainte de a închide focul. Se serveşte cu sucul din tavă şi cuşcuş.
Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta
Pofta buna!