Pui la tavă cu rosii si sos
PrinteazaPui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii cu branza.
- 2 pulpe de pui
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 g cartofi
- 2 fire de rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml supa
- 2 fire usturoi verde
- 1 borcan sos de rosii cu branza pentru paste
Mod de preparare:
Se taie pulpele de la încheietuiră, se spală şi se usucă pe un şervet dfe bucătărie.
Se condimentează cu sare’ şi piper. Se curăţă ceapa şi usturoiul.. Se taie ceapa felioare şi se toacă usturoiul.
Se curăţă cartofii şi se taie felioare. Se spală rozmarinul, se aleg acele şi se toacă.
Se încinge uleiul de măsline într-un vas. Se prăjesc pulpele şi se scot.
Se călesc ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecându-se continuu. Se adaugă cartofii şi se prăjesc puţin.
Se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă supa, se adaugă din nou pulpele, se acoperă cu un capac şi se lasă totul cea 25 de minute la înăbuşit.
Se pregăteşte usturoiul verde şi se taie inele. Se toarnă sosul peste gu\pe şi se lasă alte 10-15 minute la înăbuşit
. Cu puţin timp înainte de final se adaugă usturoiul verde. Se condimentează sosul cu sare şi piper
. Pentru garnitură sunt foarte potrivite pastele.
Pui la tavă cu rosii si sos
Pofta buna!