Pui la tava cu rosii si usturoi

Printeaza

Pui la tava cu rosii si usturoi din: rosii, ceapa rosie, ardei gras, pulpe de pui, usturoi, cimbru, boia, ulei de masline, otet balsamic.

Ingrediente: 

  • 4 roşii
  • 2 cepe roşii
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 6 pulpe superioare de pui dezosate, fără piele
  • 4 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură de cimbru proaspăt
  • 1 linguriţă de boia afumată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi roşiile în sferturi şi âşezaţi-le într-o tavă mare de copt sau într-o tavă pentru friptură (aproximativ 25 x 30 cm).

Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în bucăţi, apoi îndepărtaţi seminţele şi tocaţi mare ardeii graşi.

Combinaţi totul în tavă, împreună cu pulpele de pui.

Cu latul lamei unui cuţit, zdrobiţi căţeii de usturoi nedescojiţi şi adăugaţi-i în tavă, apoi desprindeţi de pe tulpini frunzele de cimbru şi presăraţi-le deasupra, împreună cu boiaua.

Turnaţi uleiul, oţetul balsamic şi asezonaţi cu un praf de sare şi piper. Amestecaţi totul foarte bine, apoi răsfiraţi uniform ingredientele în tavă, asigurându-vă că puiul nu e acoperit de legume.

Coaceţi preparatul timp de 1 oră sau până când puiul este auriu şi pătruns, întorcându-l şi stropindu-l cu sosul din tavă de câteva ori pe perioada gătitului.

Serviţi-l direct din tavă, cu o elegantă salată verde alături.

 

Pui la tava cu rosii si usturoi

rp_Pui_la_tava_cu_rosii_si_sos.jpg

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.