Pui la tava cu rosii si usturoi
PrinteazaPui la tava cu rosii si usturoi din: rosii, ceapa rosie, ardei gras, pulpe de pui, usturoi, cimbru, boia, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente:
- 4 roşii
- 2 cepe roşii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 6 pulpe superioare de pui dezosate, fără piele
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de cimbru proaspăt
- 1 linguriţă de boia afumată
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi roşiile în sferturi şi âşezaţi-le într-o tavă mare de copt sau într-o tavă pentru friptură (aproximativ 25 x 30 cm).
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în bucăţi, apoi îndepărtaţi seminţele şi tocaţi mare ardeii graşi.
Combinaţi totul în tavă, împreună cu pulpele de pui.
Cu latul lamei unui cuţit, zdrobiţi căţeii de usturoi nedescojiţi şi adăugaţi-i în tavă, apoi desprindeţi de pe tulpini frunzele de cimbru şi presăraţi-le deasupra, împreună cu boiaua.
Turnaţi uleiul, oţetul balsamic şi asezonaţi cu un praf de sare şi piper. Amestecaţi totul foarte bine, apoi răsfiraţi uniform ingredientele în tavă, asigurându-vă că puiul nu e acoperit de legume.
Coaceţi preparatul timp de 1 oră sau până când puiul este auriu şi pătruns, întorcându-l şi stropindu-l cu sosul din tavă de câteva ori pe perioada gătitului.
Serviţi-l direct din tavă, cu o elegantă salată verde alături.
Pui la tava cu rosii si usturoi
Pofta buna!