Pui la tava cu rosii

Printeaza

Pui la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia, patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos chilli si sare.

Ingrediente:Pui_la_tava_cu_rosii

  • 4 pulpe de pui
  • 2-3 fire de praz
  • 500 g rosii
  • 2 ardei capia
  • o legatura patrunjel
  • piper macinat
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sos de soia
  • sos chilli
  • sare

 

Mod de preparare:

Pulpele de pui se spală şi se curăţă de pieliţe, se taie ca să se pătrundă bine.

Se condimentează cu sare şi piper, se înţeapă cu o scobitoare sau se crestează cu un cuţit ascuţit, apoi se pun să se înăbuşe în uleiul încins.

Se curăţă şi se spală prazul, se taie fâşii şi se adaugă în cratiţă cu pulpele şi se lasă să se rumeneas­că la foc potrivit.

Se stropesc cu apă călduţă ca să nu se ardă şi, după ce s-au pătruns bine pe toate părţile, se aranjează într-o tavă, se ornează cu roşiile tăiate felii, se condimentează cu sare şi piper, se mai pune puţin ulei şi se bagă în cuptorul încins.

După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Pot fi stropite cu 2-3 linguriţe de sos de soia sau dacă le preferaţi puţin mai picante cu sos de chili.

 

Pui la tava cu rosii

Pui_la_tava_cu_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.