Pui la tava cu sunca
PrinteazaPui la tava cu sunca din: pui, sare, piper, ienupar, dafin, mirodenii pt vanat, sunca, ceapa, unt, vin alb, faina.
- 1 pui
- sare, piper
- 5 boabe de ienupăr
- 2 foi de dafin
- 1-2 linguriţe amestec de mirodenii pentru vânat
- 80 g felii de şuncă tăiate bucăţele
- 1 ceapă tăiată felii
- 80 g unt
- 100 ml vin alb
- 2 linguriţe făină
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă puiul cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară; se presară piper şi amestec de mirodenii.
Se aşază deasupra felii de unt şi se înfăşoară pasărea în felii de şuncă. Se leagă strâns cu aţă, în zona pieptului se strecoară câteva foi de dafin sub aţe.
Intr-o formă de sufleu se aşază felii de ceapă, deasupra se pune puiul şi se aşază boabe de ienupăr.
Se acoperă cu capacul şi se coace cca 50 min. până ce puiul se înmoaie şi se rumeneşte. După 20 min. se adaugă vinul.
In timpul ultimelor 10 min. de coacere se deschide cuptorul şi se pudrează puiul cu puţină făină.
Se scoate puiul din tavă şi se pune deoparte. Se aşază tava pe plită şi se toarnă cca 100 ml apă, se sărează şi se coace la foc moale cca 20 min.
Puiul se serveşte cu orez sau piure de cartofi, stropit cu sos din tavă.
Pui la tava cu sunca
Pofta buna!