Pui cu telina in aluat
PrinteazaO reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei, ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de foitaj, sare si piper.
- 800 g piept de pui
- 1 lingura faina
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei
- 2 cepe
- 250 g telina
- 50 ml vin alb
- 100 ml smantana
- 1 lingura patrunjel verde
- 1 lamaie
- 1 ou
- 200 g aluat de foitaj
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiati carnea în bucăţi potrivite şi fierbeţi-le în apă sărată şi piperată puţin. Căliţi în unt ceapa şi ţelina tăiate mărunt. Când acestea încep să se rumenească, adăugaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 2 minute, apoi puneţi făina şi smântână şi mai fierbeţi 3 minute.
In acest amestec puneţi bucăţile de carne fierte. Adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie, sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Impărţiţi amestecul în 4 castroane termorezistente unse cu ulei.
Din aluatul de foitaj decupaţi 4 rondele care să aibă diametrul cu puţin mai mare decât acela al castroanelor.
Ungeţi marginile castroanelor cu ou bătut şi acoperiti-le cu câte o foaie de aluat. Ungeţi şi capacele de aluat cu ou bătut şi puneţi castroanele în cuptor la foc iute, pentru cel puţin 15 – 20 de minute, până când aluatul se rumeneşte uniform.
Pui cu telina in aluat
Pofta buna!