Pui teriyaki cu orez basmati
PrinteazaPui teriyaki cu orez basmati din: piept de pui, ulei, broccoli, morcov, orez, sos de soia, mirin, zahar.
- 1 piept de pui
- 50 ml ulei
- 1 broccoli
- 1 morcov
- 1 cană de orez basmati
- 100 ml sos de soia
- 50 ml mirin (sau vin dulce)
- 3 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Pentru sos, amestecă ingredientele într-o crăticioară, pune pe foc iute până dă în clocot, scade flacăra şi lasă să fiarbă până se îngroaşă. Inchide focul şi lasă-l să se răcească.
Intr-un vas larg, pune 2 căni de apă şi una de orez bine spălat, sărează şi lasă acoperit, la foc mic, până scade toată apa. Când pui orezul la fiert, poţi pune şi o linguriţă de unt. Fierbe în apă cu puţină sare bucheţelele de broccoli şi morcovul tăiat rondele.
Taie carnea în bucăţi potrivite şi prăjeşte-o pe toate părţile într-o tigaie. In timpul prăjirii, unge-o din când în când cu sos ca să prindă crustă.
Serveşte-o cu orez şi legume fierte.
Pofta buna!