Pui Tetrazzini

Printeaza

Pui Tetrazzini din: unt, ulei, piept de pui, sare, piper, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, faina, lapte, smantana, supa de pui, nucsoara, cimbru, patrunjel, paste, mazare, parmezan, pesmet.

Ingrediente:Pui Tetrazzini

  • 9 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 bucăţi piept de pui
  • 2 1/4 linguriţă sare
  • 11/4 linguriţă piper
  • 450 g ciuperci albe feliate
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 5 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 125 ml vin alb
  • 50 g făină
  • 1 l lapte (la temperatura camerei)
  • 240 ml smântână (la temperatura camerei)
  • 240 ml supă de pui
  • nucşoară
  • cimbru
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 340 g paste făinoase (după gust)
  • 2 mâini mazăre congelată
  • 200 g parmezan ras
  • 25 g pesmet

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la treaptă mare. Ungi o tavă antiaderentă cu 1 lingură de unt. Intr-o tigaie antiaderentă, topeşti la foc mic 1 lingură de unt, împreună cu una de ulei. Asezonezi puiul cu sare şi piper şi îl căleşti în tigaie, timp de 4 minute pe fiecare parte, până devine uşor auriu şi e semipătruns.

Scoţi puiul şi îl laşi puţin la răcit pe o farfurie. Fărâmiţezi cu ajutorul unei furculiţe carnea de pui în bucăţi mici. Intre timp, mai adaugi 1 lingură de unt cu una de ulei în tigaia folosită mai devreme.

Adaugi ciupercile şi le sotezi la foc mediu, până când lichidul din ele se semievaporă şi ele devin uşor brune (1 -2 minute). Adaugi ceapa, usturoiul şi cimbrul şi le sotezi în continuare, până când ceapa devine transparentă (aproximativ 8 minute). Adaugi vinul şi laşi să fiarbă până se evaporă (aproximativ 2 mjnute). Transferi ciupercile în castronul în care ai pus puiul.

Topeşti 3 linguri de unt în tigaie. Adaugi făina şi amesteci 2 minute, pâna se omogenizează.Torni şi laptele, smântână, supa de pui, nucşoara, restul de sare şi piper. Amesteci până se omogenizează.

Măreşti focul, acoperi şi aduci la fierbere. Apoi scoţi capacul şi amesteci din când în când timp de 10 minute, până când se mai îngroaşă sosul.

Separat, fierbi pastele, după instrucţiunile de pe pachet, având grijă să nu le fierbi prea tare. Scurgi pastele şi le pui peste pui, împreună cu pătrunjelul tocat, sosul şi mazărea. Amesteci uşor întreaga compoziţie si o răstorni apoi în tava pregătită şi unsă cu unt.

Intr-un bol mic amesteca parmezanul cu pesmetul şi presari uniform mixtura pe tot conţinutul tăvii. Pui deasupra, din loc în loc, conţinutul ultimelor 3 linguri de unt şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.