Pui thailandez cu sos de curry

Printeaza

O reteta delicioasa de pui thailandez cu sos de curry din: pui, orez, ceapa, pasta de curry, ulei de masline, lapte de cocos, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Pui thailandez cu sos de curry

  • 1 pui potrivit
  • 250 g orez cu bobul lunguiet
  • 1 ceapa potrivita
  • praf sau pasta de curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml lapte de cocos (optional)
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa, se căleşte în ulei bine încins până când devine sticloasă, apoi se adaugă orezul spălat şi bine scurs. Se călesc împreună 2-3 minute, la foc iute, amestecând permanent.

Se adaugă o cană de apă fierbinte şi laptele de cocos (opţional) şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Se ia deoparte de pe foc şi se lasă acoperit să se umfle.

Se spală carnea, se zvântă, se porţionează, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjeşte împreună cu pastă sau cu praf de curry, după gust, până este bine pătrunsă. Se adaugă puţină supă de pui şi se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute. Se ia deoparte de pe foc.

Se afânează orezul cu furculiţa şi se aşază pe un platou cald. în mijlocul lui se aşază carnea cu sos de curry, se presară cu pătrunjel verde tocat mărunt si seserveste.

Pui thailandez cu sos de curry

Pui thailandez cu sos de curry

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta pui thailandez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.