Pui la tigaie
PrinteazaO reteta delicioasa de pui la tigaie din: ulei de masline, pulpe de pui, cartofi, pastarnac, mustar boabe si vin.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 pulpe de pui superioare, curaţate de pieliţă
- 200 g de cartofi, tăiaţi cubuleţe
- 2 morcovi, tăiaţi mărunt
- 1 păstârnac, tăiat mărunt
- 2 linguriţe de muştar boabe
- un pahar mic de vin alb sau de supă
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mae cu capac, se adaugă puiul şi se prăjeşte pâni când capătă culoarea galben-aurie. Se îrtoarce şi se prăjeşte pentru încă 2 minute.
Se scoate carnea, se adaugă legumele şi se prăjesc la foc iute până când devin rumene.
Se pune carnea înapoi în tigaie ş se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă muştarul şi vinul (sau supa) şi se dâ în clocot.
Se acoperă şi se lasă la foc mic apox. 25-30 de minute, până când carnea şi legumele s-au frăgezit.
Se adaugă puţină apă în azul în care observaţi că sosul scade prea mult.
Pui la tigaie
Pofta buna!