Pui Tikka – Chicken tikka – usor de preparat din: iaurt, usturoi, ghimbir, ceapa, pudra de chili, coriandru, sare, piept de pui, ceapa verde, rosii, coriandru proaspat.
A nu se confunda cu pui tikka masala , care este un curry care folosește bucăți de pui tikka.
Pui Tikka este un preparat indian tradițional din carne de pui, care constă în bucăți de carne de pui marinată într-un amestec de condimente și iaurt, apoi gătită pe un grătar sau în cuptor.
Este o variantă a cunoscutului preparat indian Pui Tandoori , care este, de asemenea, un preparat de pui marinat în condimente și iaurt și gătit într-un cuptor cu cărbuni.
Pui Tikka poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal, alături de orez sau pâine indiană numită naan. De asemenea, este adesea servit cu o garnitură de ceapă roșie, felii de lămâie și sos de mentă sau de mango.
În funcție de preferințele individuale, preparatul poate fi servit picant sau mai puțin picant.
Ingrediente:
100 ml iaurt
4 catei de usturoi zdrobit
1 bucatica ghimbir ras
1 ceapa mica, tocata
1 1/2 lingurite pudra de chili
1 lingura coriandru uscat
1 lingurita sare
4 piepti de pui
1 legatura ceapa verde, feliata
2-3 rosii feliate
2 lingurite coriandru proaspat
Mod de preparare:
Combinati primele 7 ingrediente si pastrati deoparte. Taiati puiul bucati potrivite. Adaugati in marinata pregatita anterior.
Lasati peste noapte. Incalziti o tigaie si rumeniti puiul 10-15 minute. Garnisiti cu ceapa, rosii si coriandru.
O reteta de pui tikka masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Cu […]
Pui cu alune “Tikka Masala” din: pui (Tikka), ghimbir, usturoi, sare, unt nesarat, ceapa, sofran, chimen, gram maşala, chili, cremă dublă, alune, lichid (obţinut din zeamă de la supa de pui şi apă). Ingrediente: 450 g pui (Tikka) 1,5 cmc rădăcină de ghimbir curăţată şi tăiată 2 căţei de usturoi, curaţat şi tăiat 1 linguriţă sare 50 g unt nesăpat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.