Pui Tikka Masala

Printeaza

Pui Tikka Masala din: piept de pui, iaurt, suc de lamaie, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimen, sare, piper, ulei de cocos, ceapa, rosii, lapte de cocos

Istoria Tikka Masala este destul de controversată, dar se crede că acest fel de mâncare a fost creat în Regatul Unit în anii 1960.

Există diferite povești și teorii despre cum a fost creat acest fel de mâncare, dar cea mai populară spune că un bucătar indian a combinat bucătăria indiană tradițională cu gusturile britanice și a creat acest fel de mâncare delicios.

Tikka Masala a devenit rapid populară în Regatul Unit și în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai populare feluri de mâncare

 

retete

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, tăiat cubulețe
  • 1/2 cană de iaurt simplu
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • 1 linguriță de turmeric măcinat
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 ceapă mare, tăiată cubulețe
  • 1 cană de roșii tăiate cubulețe
  • 1 cană de lapte de cocos
  • Coriandru proaspăt, pentru decor

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, amestecați iaurtul, sucul de lămâie, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, turmericul, chimenul, sarea și piperul.

Adăugați cubulețele de pui și amestecați bine. Lăsați la frigider timp de cel puțin 1 oră (sau peste noapte) pentru a se marina.

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de cocos la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți timp de 5 minute, până când se înmoaie.

Adăugați amestecul de pui marinat și gătiți timp de 5-7 minute, amestecând în mod constant, până când puiul este rumenit.

Puneti roșiile tăiate cubulețe și lăsați să fiarbă timp de 5 minute, până când sosul s-a îngroșat și roșiile s-au înmuiat.

Adăugați laptele de cocos și gătiți timp de încă 5 minute, amestecând în mod constant.

Gustați și adăugați sare și piper, după preferință.

Decorați cu frunze de coriandru proaspăt și serviți cald cu orez sau naan.

Pui Tikka Masala

retete

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.