Pui toscan fript sub caramida incinsa
PrinteazaPui toscan fript sub caramida incinsa din: pui, ulei, cimbru, rozmarin, oregano, usturoi, sare, lamaie, piper, caramizi, folie de aluminiu.
- pui întreg
- 1/2 cană ulei de măsline
- linguri de cimbru verde, tocat mărunt
- 2 linguri de rozmarin sau oregano proaspăt, tocat mărunt
- 2 căţei de usturoi pisat
- 2 linguriţe de sare marină
- 2 liguriţe coajă de lămâie rasă
- 1 linguriţă de piper proaspăt măcinat
- lămâie, tăiată în sferturi
- câteva fire de cimbru şi rozmarin verde
- cărămizi curate
- folie de aluminiu
Mod de preparare:
Pentru această tehnică specială („fluture”), puiul se despică pe spate şi se îndepărtează cu o foarfecă de bucătărie şira spinării. Apoi, folosind un cuţit cu lama scurtă, se îndepărtează şi osul pieptului. In acest fel, va fi uşor să aplatizezi puiul şi căldura va pătrunde uniform.
Este recomandat ca puiul să fie marinat împreună cu uleiul de măsline, usturoiul, verdeţurile şi restul ingredientelor (mai puţin lămâia tăiată în sferturi) pentru câteva ore.
Se pregăteşte grătarul şi se lasă cărbunii să se încingă bine. Se învelesc cărămizile în folie de aluminiu şi şi se aşază pe grătar pentru câteva minute, până devin fierbinţi.
Puiul se scurge de uleiul în exces şi se aşază cu partea acoperită de piele în sus. După 2 minute, trebuie întors cu grijă şi lăsat încă 2 minute în acest fel. Apoi se mută în zona grătarului mai puţin fierbinte, tot cu partea acoperită de piele în jos.
Se plasează cărămizile încinse deasupra şi se verifică după 30-40 de minute (în funcţie de intensitatea căldurii) dacă s-a pătruns (sucurile care ies din carne ar trebui să aibă o culoare gălbuie).
Se serveşte cu lămâie, cu o salată simplă şi cu ciabatta.
Pui toscan fript sub caramida incinsa
Pofta buna!