Pui toscan
PrinteazaO reteta de pui toscan din: pulpe superioare de pui, pasta de rosii, usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, maghiran, cimbrisor, salvie uscata, boabe de piper, sare, piper si patrunjel.
- 4 pulpe superioare de pui
- 3 linguri pasta de rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei de masline
- busuioc
- maghiran
- cimbrisor
- salvie uscata
- 10 boabe de piper negru
- sare
- piper macinat
- frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Dezosezi pulpele, le cureţi de piele, le speli şi le usuci bine. Tai pulpele de-a lungul, formând felii mai subţiri, pe care le poţi bate mai uşor. într-un bol, prepari pasta de roşii cu ceapa tocată fin, usturoiul pisat, sare şi piper măcinat.
Ungi feliile de carne cu un strat mai gros de sos, apoi presari ierburile: busuioc, măghiran, cimbrişor şi salvie. Dacă doreşti, poţi presăra piper alb. Rulezi feliile astfel unse, le fixezi cu scobitori, apoi le pui într-o tavă cu 4 linguri ulei, apă sau, dacă vrei, 1 pahar de vin în loc de apă.
Mai pui şi 10 boabe de piper şi laşi tava în cuptorul bine încins, timp de 20 de minute. Când sunt gata, aşezi rulourile pe un platou ornat cu frunze de pătrunjel. Serveşti puiul cu garnitură de cartofi natur sau de legume, de orez sau de mazăre.
Pui toscan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui toscan
- pui toscana
- pui toscan reteta